Sarmale in vas roman

Reteta culinara Sarmale in vas roman din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Sarmale in vas roman

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Sarmale in vas roman

 

De curand am primit cadou un vas roman si prima data am gatit in el niste pulpe de pui cu legume. Sincer nu m-au incantat, am fost usor dezamagita de el. Dar a venit momentul sa gatesc si sarmale. Si pot sa spun ca sunt cele mai bune sarmale pe care le-am facut si mancat pana acum. De aceasta data am facut sarmalele din varza dulce pentru ca nu prea ne plac cu varza murata. Si mi-am amintit de un truc invatat de la o doamna de pe un forum culinar (Maria Huzum), si anume acela de a pune varza intr-o punga in congelator pentru 24 ore. Dupa care, seara se scoate varza, se lasa sa se decongeleze pana dimineata si frunzele se desprind foarte usor, sunt moi si foarte usor de rulat si nu ma mai chinui cu oparitul. Merita incercat. :) Acum, fiecare gospodina stie sa faca sarmale si le face in felul ei, dupa reteta ei, dar am sa scriu totusi cum le-am facut eu.

Ingrediente Sarmale in vas roman

-1 varza proaspata de aproximativ 1,5 kg

-750 g pulpa de porc nu foarte grasa

-1 cescuta orez

-2 cepe

-1 morcov

-sare

-piper

-boia de ardei dulce

-marar verde

-cimbru

-1 lingura ulei

-300 ml suc de rosii

-apa

+

-1 ciolan mic afumat

Categorii