Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

Timp de preparare 2 ore si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

-Se curata ceapa,se toaca si se pune la prajit in ulei,se toaca si prazul si se pune peste ceapa si cand isi schimba putin culoarea,se opreste focul. -Se clateste orezul si se pune la fiert cu putina apa,asa cam cat sa depaseasca 1cm.orezul si cand apa dispare se pune orezul intr-un vas.Peste orez se adauga ceapa si prazul prajit,se adauga ouale,carnea tocata,oreganul,tarhonul,bulionul de gogosari,sarea si se omogenizeaza compozitia. -Se pune apa intr-un vas si cand da in clocot se pun foile de vita de vie,se amesteca si se opreste focul,Frunzele isi schimba imediat culoarea si se pot rula usor. -Se taie capacele la dovleci,se scoate miezul,de la dovleacul placintar,se foloseste miezul pentru a pregati o delicioasa placinta si se umplu cu sarmalute. -Se toarna peste sarmalute suc de rosii,suc ce a fost obtinut prin presarea unor rosii prin sita de cernut faina de porumb. -Se pun capacele la dovleci si se dau la cuptor si cand intra usor o scobitoare in dovleac,este semn ca sarmalutele sunt fierte.Sa aveti pofta dragilor!

Ingrediente Sarmalute in dovleac placintar si dovleac patisson:)

-1 bucata dovleac placintar

-1 bucata dovleac patisson

-1 kg.ceapa

-1 bucata praz

-500 gr.orez

-1 lingura sare

-1 lingurita oregano

-1 lingurita tarhon

-1 l.suc de rosii

-1 kg.carne tocata de vita

-3 oua

-300 ml.ulei

-foi de vita de vie

-100 gr.bulion de gogosari.

Categorii