Sarmalute in foi de varza acra

Timp de preparare o ora

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute in foi de varza acra

Carnea o trecem prin masina de tocat si o lasm la o parte. Ne vom ocupa de zarzavat:tocam marunt ceapa, morcovul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Punem o tigaie la incins in care pus uleiul. Punem ceapa,iar cand s-a inmuiat adaugam morcovul, amestecam si lasam 1-2 min, dupa care punem orezul spalat si scurs, amestecam iarasi si adaugam pasta de tomate.

Amestecam bine si lasam totul la calit cam 2 min., dupa care oprim focul.Cand amestecul cu orez s-a racorit, il adaugam peste carnea tocata, impreuna cu sarea ,piperul,cimbrul si stevia tocata marunt. Amestecam bine-bine-ca pe un aluat de paine.

Cat timp se mai odihneste umplutura, vom pregati frunzele de varza acra.Spalam bine varza ,trecand-o prin mai multe ape (ca sa-i mai scoatem din acreala) apoi desfacem frunza cu frunza, le taiem cotoarele,lasandu-le sa se mai scurga apa din ele.

Incepem sa impachetam sarmalele: luam o frunza de varza, nu mai mare de o palma, punem o lingurita cu varf, de umplutura, la un capat al frunzei si incepem sa rulam avand grija sa prindem marginele frunzei,in interiorul ruloului.

Procedam asa pina terminam umplutura. Intotdeauna eu fierb sarmalele la cuptor, la foc domol cam 3h, dar poate dura si mai mult daca varza este mai tare. Dupa ce terminat de impachetat, asezat intr-un vas de yena. pus pe 2 randuri, al doilea rind asezat invers fata de primul.

Invelit frumos, cu foi de varza (sa nu le fie frig!), pus apa calda ,in care dizolvat o lingura de pasta de tomate, pana la jumatatea vasului si la cuptor cu ele!Cind fierbe, apa o sa mai scada, asadar ,din cind in cind, vom mai adauga apa calda, ca sarmalele sa nu ramana uscate. Cand sint gata, servim cu smantana, mamaliguta si ardei iute mancat doar cu ardei iute si paine! Asta este mancarea preferata a lui Dragos, fiul meu cel mic!

Ingrediente Sarmalute in foi de varza acra

500 g pulpa de porc

500 g fleica de porc

100 g de orez

4 cepe mari

un morcov

o legatura de stevie

cimbru

sare si piper

2 linguri pasta de tomate

150 ml de ulei

Categorii

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional - Cum se prepara acesti Cartofi țăr

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica - Cu

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Reteta Burger de casa, un pranz perfect pentru intreaga familie

Burger de casa - Pas 1. Carnea tocata o amestecam cu o lingurita de ketchup, una de mustar, sare si

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase, reteta de chiftele suculente si gustoase

Parjoale moldovenesti pufoase - Cateva felii de paine sau o chifla vechi de 2 zile sau mai mult se p

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

Taci și înghite - Rețeta tradițional românească plină de savoare - Cum se prepara Taci și înghite -