Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Timp de preparare 2 ore si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Frunzele de vita se oparesc, apoi se scot pe un platou. Orezul se opareste , apoi se spala bine si se pune intr-un bol . Ceapa se taie marunt si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu uleiul de masline si se prajeste putin pana ia culoare aurie. Se adauga orezul si se mai lasa 2-3 minute, doar sa fie patruns de aroma uleiului de masline. Rosia, frunzele de menta si de patrunjel se taie marunt si se adauga la orez. Se adauga carnea macinata ,condimentele mixte, o lingurita de sare, o nucsoara rasa si un cub de Maggi ras pe razatoarea mica. Intr-o cratita antiaderenta se aseaza cateva frunze de vita, apoi un strat de felii de rosii.Se rade un cub de Maggi pe razatoarea mica. Se pune putin din compozitia de orez cu carne pe fiecare frunza de vita si se ruleaza, apoi se aseaza in mod concentric pe stratul de rosii feliate. Deasupra sarmalutelor se aseaza un strat de rosii feliate, cateva felii de lamaie si se sareaza. Se acopera cu un nou strat de frunze de vita si se toarna apa fierbinte , atat cat sa depaseasca sarmalutele cu 1 cm. Se pune peste sarmalute o farfurie intinsa intoarsa, pentru ca atunci cand incep sa fiarba sa nu se desfaca. Cand incep sa fiarba sarmalutele se reduce focul si se fierb 50 de minute. Se rastoarna pe un platou si se servesc calde. Pofta buna!

Ingrediente Sarmalute in foi de vita cu carne de oaie-reteta araba

Avem nevoie de:

-1/2kg foi de vita( de preferinta fruzele de la strugurii negrii sunt mai fragede)

-500 grame carne macinata de vita( sau oaie)

-1 pahar orez

-1 ceapa medie

-1 mana de fruze de patrunjel verde

-1 mana de frunze de menta verde

-condimente mixte macinate( all spice

piper

cuisoare,scortisoara,ghimbir,cardamom)

-1 nucsoara

-3-4 rosii de marime medie

-1 lamaie

-2 lingurite sare

-3 linguri ulei de masline

-2 cuburi Maggi de pui

Categorii