Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Timp de preparare 4 ore

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

Pregatim compozitia pentru umplutura: Adaugam la carnea tocata de pui: ceapa tocata (putin calita si cu boia dulce), oul, orezul, ciupercile tocate marunt, morcovii razuiti cat mai marunt, sare si piper. Spalam foile de varza, le vom scurge de apa si incepem sa pregatim sarmalutele. Tocam cateva frunze de varza pentru a pune pe fundul oalei dar si deapupra sarmalutelor. Pe fundul oalei punem ulei sau untura de casa, varza tocata si o ceapa tocata. Asezam sarmalutele cat mai bine lipite una de alta si in final adaugam varza tocata, bulion, cimbru, marar uscat si apa cat sa acopere sarmalutele (adaugam apa de fiecare data cand mai scade nivelul). Le punem la fiert pe foc mic aproximativ 3 ore.

Ingrediente Sarmalute usoare din carne de pui si ciuperci

varza murata

700 gr. carne tocata de pui

500 gr. ciuperci

200 gr. orez

1 ou

1-2 ceape

2 morcovi

cimbru

marar

bulion

ulei sau untura

Categorii