Savarina cu lamiie si sirop de rom

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Savarina cu lamiie si sirop de rom

Se freaca zaharul cu galbenusurile pina se obtine o crema, se adauga apoi, amestecind mereu, coaja de lamiie, zeama de lamiie si pesmetul, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia in forma de savarina. Se coace la foc potrivit, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din zahar, apa si rom. Dupa ce se raceste, se umple golul din mijloc cu frisca (se poate garnisi punind peste frisca citeva visine sau alte fructe din dulceata).

Ingrediente Savarina cu lamiie si sirop de rom

5 linguri zahar pisat

5 oua

5 linguri pesmet fin

coaja rasa de la 1 lamiie

zeama de la ½ lamiie

frisca S i r o p u l: 150 gr. zahar

1 pahar apa

1 lingura rom

Categorii