Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie
Instructiuni de preparare Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie
Ingrediente Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie
Pentru aluat:
4 oua
500 gr faina
1 lingurita sofran
50 ml apa calduta
250 ml lapte cald
2 linguri zahar brut
1 plic de drojdie uscata (7g)
1 praf de sare
50-70 ml ulei
Pentru crema:
4 galbenusuri
500 ml lapte
1 pastaie de vanilie
50 gr unt gra
4 linguri rase amidon alimentar
4 linguri zahar brut
In plus:
400 ml smantana pentru frisca
2-3 linguri zahar brut
Pentru siropul 1: 400 ml apa+70-80 ml sirop de trandafiri
Pentru siropul 2: 400 ml apa+70-80 ml sirop din flori de soc
Pentru deasupra: Toping din nuci verzi cu scortisoara
In plus(optional): zmeura si mure
Pentru decor:
Petale de trandafiri+fulgi din nuca de coco
Fulgi de migdale