Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

Reteta culinara din categoria Prajituri. Cum sa faci Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

 

Provocarea GastroArt din aceasta saptamana este ceva de genu’ „be happy”. :)) In traducerea mea, fi fericit cand mama face savarine :)) A cazut la fix, avand in vedere ca suntem toti membrii familiei acasa, este vacanta si perioada de concedii. Pentru ca este vara si pentru aluat este nevoie de cuptor, am ales o varianta de savarina care sa solicite cat mai putin statul in bucatarie. Am facut un aluat dospit si l-am copt in doua forme de tarte, una rotunda si una dreptunghiulara. Pentru crema am optat pentru una fiarta de vanilie. Nu am estimat prea bine cantitatile, asa ca nu a fost suficienta pentru ambele savarine. Una dintre savarine a fost cu crema de vanilie si sirop de trandafiri, iar cealalta a fost cu frisca si sirop din flori de soc. Voi alegeti umplutura preferata si aromele care va plac voua. Siropul de trandafiri este de la „Bunatati din natura”, pe care eu il gasesc cel mai bun, iar pentru toping, adica in loc de dulceata care se foloseste deasupra in mod traditional, eu am folosit un toping de nuci verzi si scortisoara tot de la „Bunatati din natura”. Siropul din flori de soc este din productie proprie J. Daca sunteti amatori de dulcegarii zemoase, bine insiropate, atunci savarina este cea mai potrivita reteta sa o incercati acasa cu ingredientele dragi voua…

Ingrediente Savarina reinterpretata, cu sofran si crema de vanilie

Pentru aluat:

500 gr faina

4 oua

1 lingurita sofran

50 ml apa calduta

250 ml lapte cald

2 linguri zahar brut

1 plic de drojdie uscata (7g)

1 praf de sare

50-70 ml ulei

Pentru crema:

4 galbenusuri

500 ml lapte

1 pastaie de vanilie

50 gr unt gras

4 linguri rase amidon alimentar

4 linguri zahar brut

In plus:

400 ml smantana pentru frisca

2-3 linguri zahar brut

Pentru siropul 1:400 ml apa+70-80 ml sirop de trandafiri

Pentru siropul 2: 400 ml apa+70-80 ml sirop din flori de soc

Pentru deasupra: Toping din nuci verzi cu scortisoara

In plus(optional): zmeura si mure

Pentru decor:

Petale de trandafiri+fulgi din nuca de cocos

Fulgi de migdale

Categorii