Savarina uriasa sau Baba au Rhum

Reteta culinara Savarina uriasa sau Baba au Rhum din categoria Prajituri. Cum sa faci Savarina uriasa sau Baba au Rhum

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Savarina uriasa sau Baba au Rhum

 

Avind in vedere ca baietilor mei le plac mult savarinele am hotarit s-ai fac lui Bogdan o surpriza si sa-l rasplatesc dupa terminarea examenelor...asa ca am hotarit sa fac aceasta prajitura care nu exagerez cu nimic cind spun ca a iesit uriasa. A crescut asa de frumos aluatul incit a si iesit din forma de guguluf. Nu stiam ce sa fac cu el asa de mare...:)) Reteta am preluat-o de la bucatarasa noastra Doralinda care de cind am vazut-o la ea am avut dorinta de a o face. Multumesc Dora pt sfaturi...

Ingrediente Savarina uriasa sau Baba au Rhum

pt aluat:

100 gr unt

275 gr faina

3 oua

1/2 lingurita sare

2-3 linguri zahar

1 plic drojdie uscata

coaja rasa de la o portocala

pt sirop:

sucul de la un compot(de mango am avut eu)

300 ml apa

200-250 gr zahar

1 esenta rom sau un paharel cognac

pt umplut:

fructele de la compotul de mango

1/2 pepene galben

200 ml smintina pt frisca

2 linguri brinza vaci(de la Lidl)

2 linguri mascarpone

3-4 linguri de zahar

Categorii