Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

Se mixeaza oul cu drojdia,sarea,uleiul si laptele caldut apoi se adauga faina,pana se obtine un aluat moale,care curge.Se acopra vasul si se lasa la un loc cald sa creasca ,pana isi dubleaza volumul. 2.Se ung formele cu ulei apoi se umplu cu aluatul crescut,se mai lasa cateva minute pana mai cresc putin apoi se dau la cuptor,pentru cca.20 de minute,la foc potrivit,in cuptorul preincalzit.Se lasa se rumeneasca usor ,apoi se scot din forme,cat sunt calde si se lasa sa se raceasca. 3.Se dau in cateva clocote apa si zaharul,pana se dizolva si se leaga putin zaharul,apoi se adauga esenta .Se lasa sa se raceasca putin. 4.Savarinele reci se taie in partea superioara,facand un capacel pe care nu il desprindem de tot,apoi se insiropeaza cu sirop caldut,se decoreaza cu frisca si feliute subtiri de portocala sau kiwi(sau cu orice fruct dorim).Capacelele se ung cu dulceata.Se dau putin la rece. Pofta buna!00

Ingrediente Savarine cu aluat dospit si fructe exotice

250 g faina,un ou,un praf de sare, lingura de zahar,30 g drojdie proaspata,200 ml lapte caldut,30 ml ulei,ulei pentru uns formele

sirop400 ml apa,300 g zahar,esenta de rom

ornare500 ml frisca lichida Hulala,2 kiwi,2 portocale,dulceata

Categorii