Scampi diabolique
Astazi va propun aceasta reteta de creveti "scampi" sau langustine. Cred ca dupa nume va dati seama ca este o mancare picanta deci amatorii de hot chili nu ezitati sa incercati aceasta reteta.Cum langustinii se gatesc foarte rapid va sugerez sa aveti toate ingredientele pregatite inainte de a incepe.
Instructiuni de preparare Scampi diabolique
Curatati scampi dar nu si de coada. Ii spalati si uscati pe hartie de bucatarie. Daca sunt congelati ii lasati 10 minute sa se decongeleze putin. Condimentati-i cu putina sare si piper.
Intre timp taiati legumele foarte marunt, in robot daca aveti. Incingeti uleiul bine si prajiti scampi pe un singur rand ( fara sa ii suprapuneti )pe ambele parti timp de 3 minute. Daca acestia lasa multa apa dati focul mai tare dar nu ii lasati mai mult de 4 minute la prajit. Ii scoateti pe o farfurie si repetati cu restul.
Cand i-ati prajit pe toti ii puneti inapoi in tigaie si agaugati legumele. Lasati 3 minute si stingeti cu vinul apoi adaugati apa.
Cand ajunge la fierbere adaugati cubul de legume ( sau inlocuitor daca folositi altceva ) si apoi ketchup-ul, pasta de tomate si smantana lichida.
Amestecati bine si adaugati chili sau ardeiul rosu iute si tarhonul daca folositi. Serviti cu paine bagheta si mult sos.
Ingrediente Scampi diabolique
500 gr creveti "scampi"
2 linguri pasta de tomate
1 ceapa
1 chili, ardei iute rosu
1 morcov mic
1-2 catei usturoi
1/2 ardei gras rosu
1 cub de legume
2 linguri ketchup
100 ml ulei
100 ml vin alb
100 ml apa
optional puteti adauga tarhon