Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

Reteta culinara Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

 

De obicei o gatesc la cuptor sau la gratar dar de data aceasta am pus-o la gatit la foc mic si-ndelungat intr-o cocota.Foarte bun ! https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/scarita-de-porc-ribs-la-cocota-cu-ardei.html

 

INGREDIENTE
1 kg de ribs 1/2 ardel rosu 1/2 ardel verde 300 gr de rosii la borcan sau 2-3 rosii 2 cepe verzi 1 lingura de sos de casa 'persillade' (patrunjel mixat cu usturoi si sare) 3 foi de dafin ierburi aromate de Provence 2 linguri ulei sare, piper paprika afumata 2-3 linguri sos soia patrunjel proaspat

Spalati si taiati carnea in 4 bucati mari.Spalati legumele, curatati si tocati ceapa.Curatati si taiati lamele ardeii.Daca utilizati rosii proaspete , curati-le de coaja si tocati-le marunt.

Intr-o cocota incalziti 2 linguri de ulei si reveniti carnea cu sosul persillade.Puneti sare, piper si paprika afumata.Colorati carnea si adaugati ceapa tocata.Gatiti 5 minute, puneti ardeii , ierburile si reveniti impreuna la foc potrivit timp de 5 minute, amestecand.Adaugati rosiile, 200 ml de apa si amestecati.Acoperiti si gatiti la foc potrivit timp de 45 minute -1 ora.Verificati de apa , intoarceti carnea si amestecati din cand in cand. La sfarsit puneti sosul soia si patrunjel proaspat. Taiati apoi scarita in portii mici cu un os. Serviti-o cu sosul ei cu o salata verde sau cu orez etc

Ingrediente Scarita de porc/ Ribs la cocota cu ardei si rosii

1 kg de ribs

1/2 ardel rosu

1/2 ardel verde

300 gr de rosii la borcan sau 2-3 rosii

2 cepe verzi

1 lingura de sos de casa 'persillade' (patrunjel mixat cu usturoi si sare)

3 foi de dafin

ierburi aromate de Provence

2 linguri ulei

sare, piper

paprika afumata

2-3 linguri sos soia

patrunjel proaspat

Categorii