Scarita de porc/ Ribs la cuptor
Reteta culinara Scarita de porc/ Ribs la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Scarita de porc/ Ribs la cuptor
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Scarita de porc/ Ribs la cuptor
O noua reteta de ribs ! Au iesit minunate si le-am servit cu varza de Bruxelles la cuptor. https://www.blogulluicatalina.com/2022/02/scarita-de-porc-ribs-la-cuptor.html
800 g scarita de porc 1 ceapa 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingura de sirop d'artar (al meu era fara zahar) 1 lingura sos concentrat de rosii 1/2 ardel rosu cimbru uscat sare, piper Curatati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si ungeti-o cu sosul pregatit. Presarati deasupra cimbru uscat, ceapa, usturoiul si ardeiul taiat. Acoperiti cu o foaie de aluminiu si dati la cuptorul incalzit la 160 °C timp de 50 de minute. Indepartati foaia, ridicati temperatura la 180°C si lasati inca 20-25 minute sa se rumeneasca (intoarceti carnea la jumatate de timp) Serviti cu garnitura dorita.Ingrediente Scarita de porc/ Ribs la cuptor
800 g scarita de porc
1 ceapa
2 linguri ulei
2 catei de usturoi
1 lingura de sirop d'artar (al meu era fara zahar)
1 lingura sos concentrat de rosii
1/2 ardel rosu
cimbru uscat
sare, piper