Scarita de porc/ Ribs la cuptor

Reteta culinara Scarita de porc/ Ribs la cuptor din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Scarita de porc/ Ribs la cuptor

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Scarita de porc/ Ribs la cuptor

 

 O noua reteta de ribs ! Au iesit minunate si le-am  servit cu varza de Bruxelles la cuptor. https://www.blogulluicatalina.com/2022/02/scarita-de-porc-ribs-la-cuptor.html

800 g scarita de porc 1 ceapa 2 linguri ulei 2 catei de usturoi 1 lingura de sirop d'artar (al meu era fara zahar) 1 lingura sos concentrat de rosii 1/2 ardel rosu cimbru uscat sare, piper Curatati legumele, tocati usturoiul. Taiati ceapa si ardeiul in lamele. Amestecati uleiul cu siropul si concentratul de rosii. Puneti carnea intr-un vas pentru cuptor, presarati sare si piper si ungeti-o cu sosul pregatit.   Presarati deasupra cimbru uscat, ceapa, usturoiul si ardeiul taiat. Acoperiti cu o foaie de aluminiu si dati la cuptorul incalzit la 160 °C timp de  50 de minute. Indepartati foaia, ridicati temperatura la 180°C si lasati inca 20-25 minute sa se rumeneasca (intoarceti carnea la jumatate de timp) Serviti cu garnitura dorita.

Ingrediente Scarita de porc/ Ribs la cuptor

800 g scarita de porc

1 ceapa

2 linguri ulei

2 catei de usturoi

1 lingura de sirop d'artar (al meu era fara zahar)

1 lingura sos concentrat de rosii

1/2 ardel rosu

cimbru uscat

sare, piper

Categorii