Scrumbie la cuptor

Timp de preparare 35 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Scrumbie la cuptor

Se curata pestele, se spala, se cresteaza pe ambele parti si se sareaza. Se lasa la rece pentru vreo 2 ore.

Ungem pestele cu ulei si il condimentam cu piper dupa gust. Taiem 2 lamai rondele, apoi fiecare rondea in jumatate.

Umplem pestii cu cate 3 jumatati, cam atat intra intr-un peste. Asezam pestii in folii de aluminiu unse cu putin ulei.

Aranjam pe fiecare peste jumatati de felii de lamaie si de rosii si presaram ceapa verde tocata marunt.

Stropim pestii cu vin alb si zeama de lamaie si se inchide folia etans.

Se dau la cuptor la foc iute pentru 25-30 minute.

Servim cu garnitura de conopida si broccoli sau cartofi natur presarati cu patrunjel verde.

Ingrediente Scrumbie la cuptor

4 buc scrumbie,

3 buc lamaie,

2 buc rosii,

4 fire de ceapa verde,

100 ml vin alb,

ulei,

sare,

piper,

folie aluminiu

Categorii