Semiluna

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Semiluna

Se incalzeste cuptorul la 160 gr C. Se unge cu unt o tava cu dimensiuni de 30/ 22 cm si se tapeteaza cu pesmet. Se mixeaza ouale intregi cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Se adauga treptat zaharul, mixand bine, apoi coaja de lamaie rasa. Se adauga treptat si uleiul apoi se inglobeaza faina cernuta amestecata cu praful de copt (eu ma inteleg foarte bine cu faina Grania pentru prajituri care datorita consistentei sale nu mai necesita sa fie cernuta). Se toarna compozitia in tava, se niveleaza si se presara nuca macinata. Se introduce tava la cuptor si se coace pentru aproximativ 30 de minute. Daca trece testul scobitorii iar marginile se desprind de tava, prajitura este gata. Se lasa sa se raceasca apoi se taie in forma de semilune cu ajutorul unei forme rotunde de inox sau cu un pahar.

Ingrediente Semiluna

4 oua

150 g zahar

150 ml ulei/ unt

200 g faina

1 plic praf de copt

coaja rasa de la o lamaie

100 g nuca macinata

Categorii