Semiluna de ciocolata
Reteta culinara Semiluna de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Semiluna de ciocolata
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Semiluna de ciocolata
Blat pufos cu ciocolata si nuca, crema de galbenus si glazura de ciocolata.
Blat: 150 gr unt 130 gr zahar 150 gr faina 2 linguri cacao 6 albusuri 10 gr praf de copt praf de sare 150 gr nuca macinata Crema: 6 galbenusuri 80 gr zahar pudra Glazura 100 ml lapte 80 gr zahar 100 gr unt 200 gr ciocolata neagra 80 gr nuca macinata esenta de romPentru blat se mixeaza untul spuma, se adauga 80 gr zahar, apoi faina amestecata cu cacaua, praful de sare si un plic de praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 50 gr zahar si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor. La final se adauga nuca macinata. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) si se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Aceasta compozitie se distribuie peste blat cand este aproape copt si se mai lasa la cuptor 10-15 minute la foc mediu.
Pentru glazura laptele se pune pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga nuca macinata si esenta de rom.
Crema rece se distribuie peste blatul rece. Prajitura se introduce la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se taie sub forma de semiluna.
Ingrediente Semiluna de ciocolata
150 gr unt
130 gr zahar
150 gr faina
2 linguri cacao
6 albusuri
10 gr praf de copt
praf de sare
150 gr nuca macinata
6 galbenusuri
80 gr zahar pudra
100 ml lapte
80 gr zahar
100 gr unt
200 gr ciocolata neagra
80 gr nuca macinata
esenta de rom