Semiluna de ciocolata

Reteta culinara Semiluna de ciocolata din categoria Prajituri. Cum sa faci Semiluna de ciocolata

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Semiluna de ciocolata

 

Blat pufos cu ciocolata si nuca, crema de galbenus si glazura de ciocolata.

Blat: 150 gr unt 130 gr zahar 150 gr faina 2 linguri cacao 6 albusuri 10 gr praf de copt praf de sare 150 gr nuca macinata Crema: 6 galbenusuri 80 gr zahar pudra Glazura 100 ml lapte 80 gr zahar 100 gr unt 200 gr ciocolata neagra 80 gr nuca macinata esenta de rom

Pentru blat se mixeaza untul spuma, se adauga 80 gr zahar, apoi faina amestecata cu cacaua, praful de sare si un plic de praf de copt. Cele 6 albusuri se bat spuma cu 50 gr zahar si se adauga peste compozitia de mai sus, amestecand usor. La final se adauga nuca macinata. Se pune compozitia intr-o tava cu hartie de copt (25/35) si se introduce in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.

Galbenusurile se mixeaza spuma cu zaharul pudra. Aceasta compozitie se distribuie peste blat cand este aproape copt si se mai lasa la cuptor 10-15 minute la foc mediu.

Pentru glazura laptele se pune pe foc cu zaharul pana se formeaza un sirop. Se ia vasul de pe foc si se adauga untul taiat cubulete si ciocolata neagra. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga nuca macinata si esenta de rom.

Crema rece se distribuie peste blatul rece. Prajitura se introduce la rece pentru cel putin 2 ore, apoi se taie sub forma de semiluna.

Ingrediente Semiluna de ciocolata

150 gr unt

130 gr zahar

150 gr faina

2 linguri cacao

6 albusuri

10 gr praf de copt

praf de sare

150 gr nuca macinata

6 galbenusuri

80 gr zahar pudra

100 ml lapte

80 gr zahar

100 gr unt

200 gr ciocolata neagra

80 gr nuca macinata

esenta de rom

Categorii