Shakshouka cu rosii proaspete

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Shakshouka cu rosii proaspete

Se curata ceapa, se taie si se caleste in uleiul de masline impreuna cu usturoiul maruntit, sarea, piperul si boiaua dulce afumata. Se oparesc usor rosiile , apoi se trec prin soc termic cu apa si gheata si se curate de pielita. Se toaca marunt de tot rosiile si se adauga peste ceapa calita impreuna cu cimbru si oregano uscat si se lasa la gatit pana mai scad si se ingroase sosul. Se sparg oualele unul cate unul si se pun sos in mici cuiburi facute cu lingura. Se pune capacul si se lasa la inabusit 3-5 minute in functie de cat se doreste sa fie gatite oualele. La final se presara deasupra patrunjel, cimbru si busuioc maruntite. Pofta buna !

Ingrediente Shakshouka cu rosii proaspete

1 kg rosii de gradina bine coapte

2 cepe albe

1 ceapa rosie

3 catei de usturoi

5 oua

4 linguri ulei de masline

Piper mozaic

Boia dulce afumata

Cimbru si oregano uscat

Sare

Busuioc

cimbru

patrunjel verde

Categorii