Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Reteta culinara Shakshuka - Mic dejun oriental savuros din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Shakshuka este o rețetă delicioasă de origine nord-africană, care constă din ouă fierte în sos de roșii picant, adesea condimentat cu ardei, ceapă și diverse condimente. Este o mâncare simplă, dar aromată, perfectă pentru mic dejun sau chiar prânz. Pentru a pregăti această rețetă de Shakshuka - Mic dejun oriental savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: roșii, ceapă, usturoi, ouă.
Ingrediente Shakshuka - Mic dejun oriental savuros 1 ceapă 4 căței usturoi 1 cutie roșii în bulion 3 ouă apă ulei de măsline pătrunjel verde sare, piper și chili după gustCum se prepara Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le până devin moi, aproximativ 2-3 minute. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă un praf de chilli. Amestecă bine și gătește încă 1-2 minute pentru ca aromele să se elibereze. Toarnă roșiile tocate în tigaie și puțină apă și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când sosul se îngroașă. Fă câteva "cuiburi" în sos cu lingura și sparge câte un ou în fiecare cuib. Acoperă tigaia cu un capac și lasă ouăle să se gătească până când albușurile sunt făcute, iar gălbenușurile sunt încă ușor moi (aproximativ 5-7 minute, în funcție de preferințe). Odată ce ouăle sunt gătite, presară pătrunjel tocat deasupra. Servește shakshuka cu pâine prăjită sau lipii, pentru a putea înmuia în sosul delicios.Ingrediente Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
Ingrediente Shakshuka - Mic dejun oriental savuros
1 ceapă
4 căței usturoi
1 cutie roșii în bulion
3 ouă
apă
ulei de măsline
pătrunjel verde
sare, piper și chili după gust