Shakshuka - Mic dejun oriental savuros

Reteta culinara Shakshuka - Mic dejun oriental savuros din categoria Mancaruri de legume. Cum sa faci Shakshuka - Mic dejun oriental savuros

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Shakshuka - Mic dejun oriental savuros

 

  Shakshuka este o rețetă delicioasă de origine nord-africană, care constă din ouă fierte în sos de roșii picant, adesea condimentat cu ardei, ceapă și diverse condimente. Este o mâncare simplă, dar aromată, perfectă pentru mic dejun sau chiar prânz. Pentru a pregăti această rețetă de Shakshuka - Mic dejun oriental savuros, ai nevoie de următoarele ingrediente: roșii, ceapă, usturoi, ouă.      

Ingrediente Shakshuka - Mic dejun oriental savuros 1 ceapă 4 căței usturoi 1 cutie roșii în bulion 3 ouă apă ulei de măsline pătrunjel verde sare, piper și chili după gust

Cum se prepara Shakshuka - Mic dejun oriental savuros

 Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa tocată și usturoiul și călește-le până devin moi, aproximativ 2-3 minute. Condimentează cu sare și piper, apoi adaugă un praf de chilli. Amestecă bine și gătește încă 1-2 minute pentru ca aromele să se elibereze. Toarnă roșiile tocate în tigaie și puțină apă și lasă-le să fiarbă la foc mic timp de 10-15 minute, amestecând din când în când, până când sosul se îngroașă. Fă câteva "cuiburi" în sos cu lingura și sparge câte un ou în fiecare cuib. Acoperă tigaia cu un capac și lasă ouăle să se gătească până când albușurile sunt făcute, iar gălbenușurile sunt încă ușor moi (aproximativ 5-7 minute, în funcție de preferințe). Odată ce ouăle sunt gătite, presară pătrunjel tocat deasupra. Servește shakshuka cu pâine prăjită sau lipii, pentru a putea înmuia în sosul delicios.

Ingrediente Shakshuka - Mic dejun oriental savuros

Ingrediente Shakshuka - Mic dejun oriental savuros

1 ceapă

4 căței usturoi

1 cutie roșii în bulion

3 ouă

apă

ulei de măsline

pătrunjel verde

sare, piper și chili după gust

Categorii