Snitel cu sos de rosii si emmentaler

Instructiuni de preparare Snitel cu sos de rosii si emmentaler
Preparare: mai intai pregatim sosul de rosii. Tocam ceapa marunt si o inabusim in ulei de masline pana devine transparenta. Adaugam baconul taiat in cubulete mici si mai lasam putin pe foc.
Turnam piureul de rosii, potrivim de sare si piper. Acoperim cratita cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa. Spre final adaugam busuiocul, pe care rupt.
Taiem emmentaler-ul in feliute potrivite.Pregatim snitele. Le saram si piperam pe ambele parti. In putin ulei de masline le prajim pe grill. Le scoatem pe o farfurie si le pastram la cald.
Intr-o forma rotunda, a mea de ceramica, turnam sosul de rosii.Asezam carnea si cascavalul si dam la cuptor.Lasam pana se topeste cascavalul.Servim cu paine proaspata. Ca si garnitura merge foarte bine un piure de cartofi.
Ingrediente Snitel cu sos de rosii si emmentaler
Pentru sos:
250 ml piure de rosii
1 ceapa mica
4 felii de bacon
putin ulei de masline
sare, piper
frunze de busuioc
Pentru snitele:
8 felii mari de snitele de porc
putin ulei de masline
sare, piper
emmentaler