Snitel din cotlet de porc in stil vienez
Reteta culinara Snitel din cotlet de porc in stil vienez din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Snitel din cotlet de porc in stil vienez
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Snitel din cotlet de porc in stil vienez
Chiar daca nu este din carne de vita, asa cum este snitelul vienez, familia mea il mananca cu placere
1kg cotlet de porc 3 oua 2 linguri lapte 100g faina grau 200g pesmet Sare, piper negru macinat Oregano am pus euCotletul de porc se spala, se sterge cu servetele absorbante si se taie felii subtiri
Feliile se bat cu ciocanul de snitele intre doua folii de plastic, se sareaza, se pune piperul negru macinat si oregano frecat cu degetele ca sa se marunteasca
Se lasa la frigider 15 minute
Intre timp batem ouale cu lapele si un praf de sare si pregatim doua vase in care punem faina si pesmetul
Trecem feliile de cotlet mai intai prin faina, ou si pesmet, apoi le punem in uleiul fierbinte
Le prajim pe ambele parti la foc mediu pana se rumenesc frumos
Cat timp stau in tigaie la prajit, luam cu lingura din uleiul fiebinte si stropim snitelele. Se va forma o crusta valurita, specifica snitelului vienez
Le servim cu garnitura de cartofi natur, orez, salate sau chiar intr-un sandwich
Pofta buna!
Ingrediente Snitel din cotlet de porc in stil vienez
1kg cotlet de porc
3 oua
2 linguri lapte
100g faina grau
200g pesmet
Sare, piper negru macinat
Oregano am pus eu