Snitel din cotlet de porc in stil vienez

Reteta culinara Snitel din cotlet de porc in stil vienez din categoria Mancaruri cu carne. Cum sa faci Snitel din cotlet de porc in stil vienez

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Snitel din cotlet de porc in stil vienez

 

Chiar daca nu este din carne de vita, asa cum este snitelul vienez, familia mea il mananca cu placere 

1kg cotlet de porc 3 oua 2 linguri lapte 100g faina grau 200g pesmet Sare, piper negru macinat Oregano am pus eu

Cotletul de porc se spala, se sterge cu servetele absorbante si se taie felii subtiri

Feliile se bat cu ciocanul de snitele intre doua folii de plastic, se sareaza, se pune piperul negru macinat si oregano frecat cu degetele ca sa se marunteasca

Se lasa la frigider 15 minute

Intre timp batem ouale cu lapele si un praf de sare si pregatim doua vase in care punem faina si pesmetul

Trecem feliile de cotlet  mai intai prin faina, ou si pesmet, apoi le punem in uleiul fierbinte

Le prajim pe ambele parti la foc mediu pana se rumenesc frumos

Cat timp stau in tigaie la prajit, luam cu lingura din uleiul fiebinte si stropim snitelele. Se va forma o crusta valurita, specifica snitelului vienez

Le servim cu garnitura de cartofi natur, orez, salate sau chiar intr-un sandwich

Pofta buna!

 

 

Ingrediente Snitel din cotlet de porc in stil vienez

1kg cotlet de porc

3 oua

2 linguri lapte

100g faina grau

200g pesmet

Sare, piper negru macinat

Oregano am pus eu

Categorii