Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă - Cum se prepara aceste Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

 

Dintotdeauna, când fac șnițele din piept de pui, obișnuiesc să mărunțesc bucățelele de carne rămase, să le dau prin ouă, condimente și făină, după care le prăjesc în ulei. De curând, când am aflat de o rețetă, mi-am dat seama că mai lipseau niște ingrediente, la ”invenția” mea, ca să fie întocmai niște șnițele poloneze, pe care le voi prezenta în cele ce urmează... Deoarece pieptul de pui avea mai mult de 700 grame, ceea ce e cam mult pentru două persoane care vor să diversifice mâncarea, am înjumătățit rețeta și am preparat doar o jumătate din carne. Voi reda aici ingredientele folosite pentru această cantitate, iar cine dorește, poate să le dubleze, dacă vrea să prepare mai multe șnițele. Dar ca primă dată, merită încercat pe o cantitate mai mică. Din aceste ingrediente am preparat 12 șnițele, câte 2/porție. Se pot servi cu piure de cartofi, sau pur și simplu cu un sos de usturoi. Pentru aceste Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă, sunt necesare ingredientele: piept de pui, cașcaval, ardei gras, ouă, făină, condimente.

Ingrediente Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă 360 grame de piept de pui 50 grame de cașcaval răzuit 1/2 ardei gras roșu 1/2 ardei gras verde 1 ou 2 linguri de făină albă 2 linguri de iaurt (smântână) pătrunjel verde tocat sare piper boia roșie dulce ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Cum se prepara aceste Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

Pieptul de pui se spală, iar după ce se scurge de apă, se curăță și se taie mărunt.

Se dă cașcavalul pe răzătoare, iar ardeii grași se spală și se taie cubulețe mici.

Se spală și se toacă pătrunjelul verde.

Se amestecă aceste îngrediente într-un bol și se adaugă: sarea, piperul, boiaua de ardei, oul, făina, iaurtul și pătrunjelul tocat. 

Când amestecul este omogen, se ia câte o lingură încărcată de compoziție, se pune în uleiul încins și se netezește ușor, în strat de maxim 1 cm grosime. Se dă forma dorită (rotundă, sau ovală). Se lasă șnițelele la prăjit, la foc mic, până ce prind o crustă rumenă, după care se întorc pe partea cealaltă, ca să se rumenească la fel.

Se scot șnițelele într-un vas, pe o foaie de hârtie absorbantă și se servesc calde, cu piure de cartofi, sau cu un sos de usturoi.

Încearcă și rețeta de Șnițel cu cartofi prăjiți și mozzarella sau rețeta de Șnițele în crustă de cartofi.

Îți recomandăm și rețeta de Cordon bleu, un clasic foarte gustos.

Poftă bună!

Ingrediente Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

Ingrediente Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

360 grame de piept de pui

50 grame de cașcaval răzuit

1/2 ardei gras roșu

1/2 ardei gras verde

1 ou

2 linguri de făină albă

2 linguri de iaurt (smântână)

pătrunjel verde tocat

sare

piper

boia roșie dulce

ulei de floarea soarelui, pentru prăjit

Categorii