Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella
Reteta culinara Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella din categoria Aperitive / Garnituri. Cum sa faci Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella
Un aperitiv însorit și parfumat, cu șuncă și mozzarella, ketchup și condimente, festiv și drăguț. Rețete de Paște
400 gr aluat foietaj, 2 linguri de ketchup dulce, aproximativ 100 gr branza mozzarella, 6 felii de sunca din Padurea Neagra, 1 ou pentru uns, Un vârf de cuțit de oregano uscat, Un vârf de cuțit de busuioc uscat, Seminte de susan prajite dupa gustLăsați aluatul de foietaj să se dezghețe suficient pentru a fi ușor maleabil, dar încă rece și ușor tare pentru a-l putea modela ulterior.
Se unge aluatul cu ketchup si se presara condimente: busuioc si oregano.
Se presara cu mozzarella rasa.
Adaugati feliile de sunca, dar doar jumatate din aluat (veti vedea imediat de ce). Așezați-le cu marginile stivuite una peste alta.
Acum împăturiți aluatul în jumătate.
Tăiați aluatul lat, în fâșii late și transferați-l pe hârtie de copt.
Aranjați aluatul cu mâinile, aducându-l la o formă rotundă, ungeți cu ou bătut, apoi începeți să răsuciți fiecare fâșie.
Se unge din nou cu ou pentru ca fasiile sa arate frumos.
Presaram seminte de susan si dam aluatul la cuptor, pentru 15 minute la foc mediu, pentru a creste in volum, apoi inca 20 de minute la foc mic sa se coaca bine in interior.
O poți servi caldă sau rece.
Poftă bună!
Daca iti place reteta mea, o gasesti si pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2021/04/soare-din-foietaj-cu-bacon-si-mozzarella.html
Ingrediente Soare din foietaj cu șuncă și mozzarella
400 gr aluat foietaj,
2 linguri ketchup dulce,
aprox 100 gr brânză Mozzarella,
6 felii șuncă Pădurea Neagră,
1 ou pentru uns,
Un vârf de cuțit oregano uscat,
Un vârf de cuțit busuioc uscat,
Semințe de susan rumenite, după gust