Somon in crusta cu spanac

In absenta inspiratiei pentru retete festive, va propunem aceasta reteta usoara! Somon invelit in foetaj + ceapa + mozzarella + spanac + coacere si... voila! Vom pune un pic mai mult accent pe decor, astfel incat nimeni sa nu poate rezista tentatiei de a-l gusta ;)

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Somon in crusta cu spanac

Intr-o tigaie incinsa, topiti untul si caliti ceapa.

Desfaceti unul dintre aluaturile de patiserie. In centrul puneti ceapa calita. Deasupra cepei puneti fileul de somon (fara piele sau oase). Asezonati dupa gust.

Peste somon, puneti mozzarella taiata in felii. Deasupra branzei, punem spanacul fiert si scurs. Presarati putin piper peste el.

Inchideti aluatul indoind partile laterale spre centru. Rulati marginile de sus si jos si apasati-le bine.

Cu celalalt aluat, vom face partea superioara, cu care vom decora. Intideti aluatul si taiati-l sub forma de dreptunghi (daca este rotund). Faceti taieturi de sus in jos exact asa cumse aratain videoclip.

Puneti acest aluat de foietaj peste celcu somon deja inchis. Indepartati surplusul si apasati marginile.

Ungeti cu ou batut si coaceti 30 min la 180ºC pana cand devine auriu.

Puneti intr-un platou decorat cu salata si gata! :D

Ingrediente Somon in crusta cu spanac

2 aluaturi de foietaj

2 cepe

1 lingura de unt

320 gr de somon (fara piele sau oase)

1 bila mozzarella proaspata - 125gr

150 gr spanac gatit si scurs

sare

piper

1 ou batut pentru ungere

Categorii