Somon in pergament

Somon in suc propriu, pastrand toata savoarea acestuia. Practic e o gatire in abur, cu minimum de grasime iar carnea pestelui isi pastreaza toate sucurile, fara a se usca, in plus, se lasa impregnata cu aromele legumelor adaugate.
Instructiuni de preparare Somon in pergament
Taie un patrat de hartie pergament. Curatati morcovii si taiati-i felii folosindu-va de un aparat de curatat coaja. Asezati feliile de morcov in centrul hartiei de pergament.
Curatati prazul si taiati-l subtire. Puneti jumatate din prazul taiat peste morcovi.
Puneti un fileu de somon peste legume. Puneti sare, piper si presarati putin cimbru.
Indoiti foaia in doua, somonul trebuie sa fie in centru si inchideti punguta treptat prin plierea in triunghi (asa cum se arata in videoclipul de sub reteta). Inchideti prin pliere sau capsare. Folia trebuie sa fie bine sigilata.
Dati la cuptor 20 minute la 180°C.
Et voilà!
Ingrediente Somon in pergament
2 fileuri de somon
2 morcovi
1 praz
sare
piper
cmbru