Somon si creveti la gratar cu sos tartar

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Somon si creveti la gratar cu sos tartar

Treceti amestecul pentru marinata prin blender, apoi aruncati pestele in marinata, plus ceapa verde taiata in vreo 4 -5 locuri, o legatura de ceapa sa fie, da? Pentru o ora, dar nu mai mult. Hmm, povestea se complica nitel ca urmeaza maioneza. Eu de cand am vazut la Cristina maioneza facuta in 30 secunde? ba 15 indraznesc sa zic, n-am mai mixat galbenusuri si nici n-o voi mai face ever. Deci, pe principiul: in bolul blender-ului se toarna 200 ml ulei masline, 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingura cu varf mustar, 1 lingurita cu varf cu sare, putin piper, zeama de la o lamaie, apoi cu grija se sparge un ou intreg caruia i se da drumul in oceanul de ulei, avand grija sa nu se sparga galbenusul ca v-ati spart la buzunar cu uleiul de masline. Se carmuieste bine piciorul blender-ului in bol, astfel incat sa prinda oul fix pe centru paletei. Se spune un Ave Maria-n gand si se apasa butonul blenderului vertical pe viteza mare si gata maioneza in 15 secunde, hai 30, ca mai depindem si de mixer ;) Apoi urmeaza sosul tartar. Cum il fac? Iar gustul e departe de cel al sosului clasic tartar, e mult mai savuros, bogat, complet zic eu, capabil sa-i taie din start greata maionezei. A se tine minte: jumuliti frunzele de la o legatura de patrunjel si jumate legatura de tarhon, taiati marunt marunt verdeata,apoi aruncati-o peste maioneza. Next, 100 grame capere, dar nu le aruncati acolo si gata, ci taiati-le pe din doua. Stiu ca suna complicat ca-s mici rau si timpul e la fel de mic - scurt na.. dar faceti cum va zic si nu veti regreta. Sucul caperelor taiate si pierdute-n maioneza isi intinde ca niste tentacule savoarea in tot sosul ala tartar. Apoi manuiti cutitul asupra unor castraveti murati, 4 la numar mai mici sau 2 mai mari, scapati de capete, taiati marunt castravetii, pe care ii faceti partasi sosului tartar, mai potriviti de piper, sare (doar daca-i nevoie) si gata. Incorporati cu grija toate ingredientele amintite in maioneza, folosindu-va de o lingura de lemn, apoi ori il mancati direct din bol, ori pus pe paine, iar ce mai ramane in sosiera sau in ce vreti voi si va-ndreptati spre peste. Presarati 200 grame pesmet peste marinata, incorporandu-l cu grija, ca sa nu rupeti pestele ca-i fraged rau, da bun ! Tepuiti somonul si crevetii in betele puse la muiat cu vreo juma de ora inainte, intre peste musai puneti si bucatile de ceapa verde (eu am uitat de ele), apoi perpeliti minunatia asta pe gratarul de aragaz intorcand o singura data pestele pe cealalta parte. Dar la fel de bine puteti folosi o tigaie si mai bine wok, in care ati picurat cateva linguri cu ulei de masline si-l puteti praji. E minunat! Unu la mana: important e sa ajunga sosul tartar peste / langa somon / creveti / cod ca sa-si impartaseasca din savoare. Et voila! Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Dulcegarii-Culinare.ro.

Ingrediente Somon si creveti la gratar cu sos tartar

700 grame somon proaspat file taiat cubulete

400 grame creveti proaspeti (sau / 300 grame cod proaspat) pus la marinat intr-un mix format din:

100 grame ulei de masline

1 lingura oregano uscat

4 catei de usturoi

o legatura patrunjel

jumatate legatura tarhon

o lingurita cu varf sare de mare

piper

zeama de la o lamaie

o legatura de ceapa

Pentru maioneza:

200 ml ulei masline

100 ml ulei de floarea soarelui

1 lingura cu varf mustar

1 lingurita cu varf cu sare

putin piper

zeama de la o lamaie

un ou intreg

Pentru sos tartar:

frunzele de la o legatura de patrunjel

frunzele de la jumate de legatura de tarhon

100 grame capere

taiate in doua

4 castraveti murati mici

taiati marunt

piper

sare (doar daca-i nevoie)

Pentru frigarui:

200 g pesmet

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă - Cum se prepara Pasta tartinabila de

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl