Sos de anghinare
Instructiuni de preparare Sos de anghinare
Anghinarele se taie in doua si se pun la fiert in apa clocotita cu sare impreuna cu lamaia taiata. Se fierb pana se inmoaie, 12-15 minute.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180ºC. Anghinarele se scurg intr-o strecuratoare si se trec sub jet de apa rece. Se pun apoi intr-un blender impreuna cu galbenusurile, maioneza, vinul, ceapa, mustarul si sosul Worchestershire.
Se mixeaza si se pune amestecul intr-un bol termorezistent care se da la cuptor.
Se tine aproximativ 40 minute si se lasa la temperatura camerei 5 minute inainte de servire. Se serveste alaturi de preparate din carne.
Ingrediente Sos de anghinare
12 anghinare tinere,
1 lamaie taiata in sferturi,
3 galbenusuri,
½ cana maioneza,
½ cana vin alb sec,
30 g parmezan ras,
2 linguri ceapa verde tocata ,
2 lingurite mustar de Dijon,
1 lingurita sos Worchestershire.