Sos de iaurt cu coriandru si menta
Sosul merge extrem de bine cu frigaruile de pui si vita si cu carnea preparata pe gratar. Poate insoti cu succes si puiul Tandoori.
Instructiuni de preparare Sos de iaurt cu coriandru si menta
Se prajesc cateva minute alunele (sau nuca) pe o tava de copt, in cuptor.
Se scot si se lasa sa se raceasca putin.
Se piseaza apoi intr-o piua, sau se proceseaza intr-un blender, ardeiul iute impreuna cu frunze de coriandrul si menta, ulei, usturoi, sare si alune.
Se amesteca bine.
Se acopera si se lasa minim 30 de minute, ca sa se amestece aromele.
Ingrediente Sos de iaurt cu coriandru si menta
1 lingura de ulei de alune (sau de floarea-soarelui)
4-5 linguri de iaurt gros, de oaie si bivolita
sare dupa gust
piper negru, proaspat macinat dupa gust
2 catei de usturoi, taiati in sferturi
1 ardei iute verde, tocat grosier
8-10 fire proaspete de coriandru
tocate marunt
10-22 frunze proaspete de menta, tocate marunt
1 lingura de alune (sau nuca)