Sos olandez

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sos olandez

A facut cu jumatate din cantitati si e mai mult decat suficient pentru 2 persoane. In primul rand topiti untul.

Apoi facem o instalatie de bain marie,in care punem 2-3 cm de apa.

Punem apa la fiert. Intre timp batem cu un tel galbenusurile cu apa rece. Asta e un truc de chef.Cu cat aeram mai bine galbenusurile,cu atat mai usor vom incorpora untul.

Punem castronul cu galbenusurile peste vasul cu apa calda. Reducem focul la minim.

Apa nu trebuie sa fiarba,iar castronul cu galbenusuri nu trebuie sa atinga apa.Daca nu avem grija,galbenusurile se coaguleaza si in loc de sos,obtinem omleta.

Incepem sa incorporam untul topit si racit,picatura cu picatura,ca la maioneza. Invartim energic cu telul. Daca vi se pare ca apa incepe sa fiarba,luati de pe foc si apoi puneti inapoi.

Dupa ce jumatate din cantitatea de unt s-a incorporat,restul se poate pune mai repede. Daca se ingroasa prea tare,mai puneti putina apa rece. Tot cu apa rece se repara daca se taie. Cand a incorporat tot untul,luam deoparte si punem sare,piper si zeama de lamaie.

Ingrediente Sos olandez

4 galbenusuri

2 linguri apa rece

250 g unt topit de cea mai buna calitate

3 lingurite suc de lamaie proaspat

sare

piper proaspat macinat,de preferinta alb

Categorii