Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi
Reteta culinara din categoria Mancaruri de post. Specific Romania. Cum sa faci Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi
Acesta este un preparat rapid și foarte gustos, care poate însoți, ca garnitură, o bucată de carne, sau poate fi servit simplu, cu pâine prăjită, la un mic dejun frugal. Mai mult chiar, o lingură de sote de ciuperci înăbușite poate da un gust excelent unui piure de cartofi, sau unei porții de paste. Eu am folosit ciuperci din conservă, pentru că aveam mai puțin timp la dispoziție, dar ciupercuțele proaspete champignons pot fi chiar mai bune, deși va fi nevoie de câteva minute în plus pentru a le prepara astfel, înăbușit, cu ceapă verde și usturoi. Le-am savurat simplu, cu pâine prăjită și tare bune au mai fost...!
INGREDIENTE
Ciupercile se scot din conservă, se clătesc în câteva ape reci și apoi se pun în strecurătoare ca să se scurgă bine.
Cât timp ciupercile se scurg de apă, se curăță cepele și cățelul de usturoi, se spală și se taie mărunt.
Când s-au scurs bine, ciupercile se sotează rapid în uleiul încins în prealabil.
Se adaugă ceapa și usturoiul, se presară: sare, piper, ierburi italiene și cimbru și după 1-2 minute, se ia tigaia de pe foc și ciupercile se pot servi, calde, cu pâine prăjită, la un mic dejun frugal, sau pot asezona excelent un piure de cartofi, sau o porție de paste.
Ingrediente Sote de ciuperci, cu ceapa verde si usturoi
280 grame de ciuperci întregi (din conservă)
2-3 cepe verzi
1 cățel de usturoi
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
sare
piper
amestec de ierburi italiene
cimbru
pătrunjel tocat