Sote de mazare cu sos alb

Timp de preparare o ora

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sote de mazare cu sos alb

Decongelam mazarea. Scoatem mazarea intr-o sita si o clatim bine intr-un jet de apa. Spalam ceapa, o scurgem de apa, o tocam fin si o punem in vasul in care preparam mancarea, impreuna cu uleiul, 1 lingurita rasa de sare si cubul de unt. Lasam sa se rumeneasca si adaugam mazarea. Dupa ce s-au inmuiat putin, turnam peste ele 300-400 ml apa calda si adaugam vegeta sau cubul concentrat de legume. Adaugam apoi si zaharul si lasam sa fiarba sub capac aproximativ 30 de minute la foc mediu. Incercam cateva boabe cu o furculita sa vedem daca sunt fierte. Cand au fiert si apa a scazut, punem cele doua linguri de faina frecate bine intr-un bol separat cu 2 linguri de apa rece si laptele dulce peste compozitia din vas, presaram cu marar verde si lasam sa dea cateva clocote impreuna, pana cand sosul se ingroasa si dispare mirosul de faina (aproximativ 10 minute). Avem grija sa mestecam cu o lingura de lemn pentru ca sosul sa nu se prinda de fundul cratitei. Cand e gata, tragem vasul de pe foc si lasam sa se aseze mancarea 10 minute cu capacul acoperit, dupa care o putem servi. Se poate servi simplu sau langa friganele facute separat.

Ingrediente Sote de mazare cu sos alb

1 punga mazare verde fina congelata (sau 1 cutie mare conserva de mazare)

1 ceapa alba

1 ceapa rosie

2 linguri de faina alba

200 ml lapte

3 linguri ulei de masline

1 lingurita rasa de sare

1 legatura marar verde tocat sau 3-4 lingurite de marar uscat

30 g unt

1 cub concentrat de legume sau 1 lingurita vegeta

1-2 lingurite rase de zahar.

Categorii