Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

Reteta culinara din categoria Mancare copii. Cum sa faci Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

 

Soutzoukákia sunt chifteluțe grecești în sos de roșii, seamănă cu chiftelele noastre marinate. Există câteva diferențe, una dintre ele constă în modul de gătire a chiftelelor: noi le prăjim, ei le dau la cuptor, e drept sunt mai sănătoase și mai gustoase în ultima variantă. Mi-era poftă de multă vreme să încerc aceste chifteluțe, așa că le-am adaptat puțin gustului meu, am adăugat și un morcov și verdețuri proaspete în compoziția chifteluțelor. „Meniu copii”

Ingrediente Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii

400 g carne de porc,

1 morcov,

o mână de verdețuri proaspete,

1 ou,

1 căpățână mică de usturoi,

Un vârf de linguriță cimbru,

2 felii de pâine,

2 linguri ulei de măsline,

2 cepe galbene,

2 căței de usturoi,

Sare, după gust

2 frunze de dafin,

1/2 linguriță busuioc,

250 g roșii pasate,

150 g roșii cubulețe în sos,

700 ml apă.

Categorii