Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii
Reteta culinara din categoria Mancare copii. Cum sa faci Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii
Soutzoukákia sunt chifteluțe grecești în sos de roșii, seamănă cu chiftelele noastre marinate. Există câteva diferențe, una dintre ele constă în modul de gătire a chiftelelor: noi le prăjim, ei le dau la cuptor, e drept sunt mai sănătoase și mai gustoase în ultima variantă. Mi-era poftă de multă vreme să încerc aceste chifteluțe, așa că le-am adaptat puțin gustului meu, am adăugat și un morcov și verdețuri proaspete în compoziția chifteluțelor. „Meniu copii”
Ingrediente Soutzoukakia - chiftelute grecesti in sos de rosii
400 g carne de porc,
1 morcov,
o mână de verdețuri proaspete,
1 ou,
1 căpățână mică de usturoi,
Un vârf de linguriță cimbru,
2 felii de pâine,
2 linguri ulei de măsline,
2 cepe galbene,
2 căței de usturoi,
Sare, după gust
2 frunze de dafin,
1/2 linguriță busuioc,
250 g roșii pasate,
150 g roșii cubulețe în sos,
700 ml apă.