Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia - Cum se prepara Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia Spaghetele Bolognese sunt un fel de mancare italian extrem de popular, care isi are originea in Bologna, un oras din regiunea Emilia-Romagna. Acest preparat este cunoscut pentru combinatia sa savuroasa de paste si un sos bogat, facut din carne, rosii, si o varietate de legume si condimente. Desi reteta poate varia in functie de traditiile locale si preferintele personale, esenta ramane aceeasi: un sos ragu gros, servit peste spaghete.
Ingrediente Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia 400 g spaghete 2 linguri ulei de masline 1 ceapa mare, tocata marunt 2 catei de usturoi, tocati marunt 1 morcov, tocat marunt 2 tije de telina, tocate marunt 500 g carne tocata de vita (sau un amestec de vita si porc) 800 g rosii tocate (din conserva sau proaspete) 2 linguri pasta de tomate 1 pahar de vin rosu (optional) 200 ml supa de vita (sau apa) 1 lingurita oregano uscat 1 lingurita busuioc uscat Sare si piper dupa gust Parmigiano-Reggiano ras, pentru servitCum se prepara Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Pregatirea legumelor: Incepeti prin a toca marunt ceapa, usturoiul, morcovul si telina. Acestea vor forma baza aromata a sosului.
Sotarea legumelor: Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline la foc mediu. Adaugati ceapa, usturoiul, morcovul si telina si gatiti pana cand legumele se inmoaie, aproximativ 5-7 minute.
Gatirea carnii: Adaugati carnea tocata in tigaie si gatiti-o pana se rumeneste, amestecand frecvent pentru a desface bucatile de carne. Daca folositi vin, turnati-l acum si lasati-l sa se evapore cateva minute.
Adaugarea rosiilor si a condimentelor: Adaugati rosiile tocate, pasta de tomate, oregano, busuiocul, sarea si piperul. Turnati supa de vita si amestecati bine.
Fierberea sosului: Reduceti focul la mic si lasati sosul sa fiarba incet timp de 1-2 ore, amestecand ocazional. Sosul va deveni mai gros si aromat pe masura ce fierbe.
Gatirea pastelor: Intr-o oala mare cu apa sarata, fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet pana cand sunt al dente. Scurgeti-le bine.
Servirea: Distribuiti spaghetele pe farfurii si turnati sosul Bolognese deasupra. Presarati Parmigiano-Reggiano ras si serviti imediat cu paine de casa si o salata de rosii. Recomandam si spaghete picante. Pofta buna!
Ingrediente Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
Ingrediente Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia
400 g spaghete
2 linguri ulei de masline
1 ceapa mare, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 morcov, tocat marunt
2 tije de telina, tocate marunt
500 g carne tocata de vita (sau un amestec de vita si porc)
800 g rosii tocate (din conserva sau proaspete)
2 linguri pasta de tomate
1 pahar de vin rosu (optional)
200 ml supa de vita (sau apa)
1 lingurita oregano uscat
1 lingurita busuioc uscat
Sare si piper dupa gust
Parmigiano-Reggiano ras, pentru servit