Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana - Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana sunt un preparat clasic si simplu din bucataria italiana, apreciat in intreaga lume pentru gustul sau autentic si reconfortant. Acest fel de mancare este ideal pentru pranzuri sau cine rapide, oferind o combinatie delicioasa de paste al dente si un sos bogat si aromat de rosii. Originar din Italia, acest preparat a devenit un element de baza in multe gospodarii datorita ingredientelor sale accesibile si usurintei de preparare. Cu cateva ingrediente de calitate si putin timp, poti crea un fel de mancare care sa incante toate gusturile.
Ingrediente Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana 400 g spaghete 2 linguri de ulei de măsline extravirgin 1 ceapă mică, tocată fin 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt 800 g roșii pasate (sau 2 conserve de 400 g) 1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor) Sare și piper după gust Frunze proaspete de busuioc, tocate (pentru decor) Parmigiano Reggiano ras (pentru servit)Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
Gateste pastele: Fierbe spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj pana devin al dente. Scurge-le si pastreaza putina apa de la fiert.
Prepara sosul de rosii: Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu. Adauga ceapa si caleste-o pana devine translucida, aproximativ 5 minute. Adauga usturoiul si gateste inca 1-2 minute, avand grija sa nu se arda. Toarna rosiile pasate si amesteca bine. Adauga zaharul daca folosesti, sare si piper dupa gust. Lasa sosul sa fiarba la foc mic timp de 15-20 de minute, amestecand ocazional, pana cand se ingroasa si aromele se combina. Amesteca pastele cu sosul: Adauga spaghetele fierte in sos si amesteca bine pentru a le acoperi uniform. Daca sosul este prea gros, poti adauga putina apa de la fiertul pastelor pentru a ajunge la consistenta dorita.
Servire: Serveste spaghetele cu sos de rosii imediat, decorate cu frunze proaspete de busuioc si presarate cu Parmigiano Reggiano ras. Se serveste alaturi de crostini cu ciuperci si o salata verde. Recomandam si .paste cu vinete
Ingrediente Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
Ingrediente Spaghete cu sos de rosii reteta traditionala italiana
400 g spaghete
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mică, tocată fin
2-3 căței de usturoi, tocați mărunt
800 g roșii pasate (sau 2 conserve de 400 g)
1 linguriță de zahăr (opțional, pentru a reduce aciditatea roșiilor)
Sare și piper după gust
Frunze proaspete de busuioc, tocate (pentru decor)
Parmigiano Reggiano ras (pentru servit)