Spaghete cu sos gorgonzola și nuci
Reteta culinara Spaghete cu sos gorgonzola și nuci din categoria Spaghete. Cum sa faci Spaghete cu sos gorgonzola și nuci
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Spaghete cu sos gorgonzola și nuci
Spaghete cu sos gorgonzola și nuci, un prânz sățios și plin de savoare. Se fac ușor și ai nevoie de câteva ingrediente.
Ingrediente Spaghete cu sos gorgonzola și nuci: 200 g spaghete 300 g ciuperci albe 150 g gorgonzola picantă 300 ml smântână de gătit ulei de măsline 2 căței usturoi 30 g miez de nucă câteva fire de chives sare și piperCum se prepara Spaghete cu sos gorgonzola și nuci:
Fierbe pastele în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pune ulei de măsline într-o tigaie încinsă și adaugă cățeii de usturoi zdrobiți ca să elibereze aroma. Lasă-i câteva secunde, apoi scoate-i.
Taie ciupercile în sferturi, iar pe cele mici le poți lăsa întregi. Adaugă ciupercile tăiate în tigaia încinsă și condimentează cu sare și piper. Rumenește-le astfel încât să își păstreze textura, apoi adaugă smântana lichidă peste ele. În momentul în care smântana începe să fiarbă, adaugă brânză gorgonzola. Amestecă și lasă pe foc până când sosul devine omogen și cremos.
Adaugă pastele scurse și amestecă astfel încât să le acopere în întregime sosul de ciuperci și gorgonzola. Lasă-le încă 1-2 minute pe foc, apoi adaugă miezul de nucă peste paste. Garnisește totul cu chives tocat mărunt pentru un plus de prospețime.
Servește pastele fierbinți și bucură-te de savoarea inconfundabilă a brânzei gorgonzola!
Ingrediente Spaghete cu sos gorgonzola și nuci
Ingrediente Spaghete cu sos gorgonzola și nuci:
200 g spaghete
300 g ciuperci albe
150 g gorgonzola picantă
300 ml smântână de gătit
ulei de măsline
2 căței usturoi
30 g miez de nucă
câteva fire de chives
sare și piper