Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda
Pastele pentru mine sunt "de bine". Reteta nu e deloc complicata sau foarte costisitoare, dar sunt sigura ca o sa va placa.
Instructiuni de preparare Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda
Fierbeti pastele al dente. Eu folosesc de obicei Barilla sau De Cecco, paste integrale, foarte gustoase, dar si cu un aport caloric mai mic decat cele normale. Restul este foarte simplu. Topiti untul intr-un vas, adaugati smantana, iar cand aceasta este aproape de punctul de fierbere, adaugati branza, ardeiul iute, leurda si condimentele.
Pieptul de pui l-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat si l-am prajit intr-o tigaie antiaderenta. Amestecati pastele cu sosul, puneti si pieptul de pui taiat in feliute pe o farfurie, si mancati cu pofta.
Ingrediente Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda
250 gr spaghete
100 gr mozzarella (cascaval, branza, gorgonzola sau orice branza aveti prin frigider)
un cub de unt (20 gr)
200 ml smantana dulce
un ardei iute (eu am folosit fulgi de ardei iute)
sare, piper rosu si verde
o legatura de leurda
o jumatate de piept de pui