Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda

Pastele pentru mine sunt "de bine". Reteta nu e deloc complicata sau foarte costisitoare, dar sunt sigura ca o sa va placa.

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda

Fierbeti pastele al dente. Eu folosesc de obicei Barilla sau De Cecco, paste integrale, foarte gustoase, dar si cu un aport caloric mai mic decat cele normale. Restul este foarte simplu. Topiti untul intr-un vas, adaugati smantana, iar cand aceasta este aproape de punctul de fierbere, adaugati branza, ardeiul iute, leurda si condimentele.

Pieptul de pui l-am uns cu putin ulei de masline, l-am condimentat si l-am prajit intr-o tigaie antiaderenta. Amestecati pastele cu sosul, puneti si pieptul de pui taiat in feliute pe o farfurie, si mancati cu pofta.

Ingrediente Spaghete cu sos alb, piept de pui si leurda

250 gr spaghete

100 gr mozzarella (cascaval, branza, gorgonzola sau orice branza aveti prin frigider)

un cub de unt (20 gr)

200 ml smantana dulce

un ardei iute (eu am folosit fulgi de ardei iute)

sare, piper rosu si verde

o legatura de leurda

o jumatate de piept de pui

Categorii