Spaghetti cu ansoa

Timp de preparare 12 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Spaghetti cu ansoa

Punem pasta la fiert in apa cu sare avand grija sa o scurgem cu un minut inainte de timpul precizat pe cutie, deci “al dente”. Curatam cateii de usturoi si ii zdrobim usor cu podul palmei sau lama unui cutit. Scurgem fileurile de ansoa si le taiem marunt. Intr-o tigaie, incalzim uleiul si o inclinam astfel incat uleiul sa se adune intr-un punct. Punem cateii de usturoi in ulei,insa stam atenti sa nu se inchida la culoare, altfel uleiul va deveni amar. Luam tigaia de pe foc si punem si fileurile de ansoa tocate, fulgi de ardei iuti sau un ardei rosu tocat si niste oregano. Punem din nou pe foc cateva secunde avand mareee grija sa nu ardem nimic,sau ca flacara sa nu fie prea mare. Punem imediat pastele “al dente” scurse si niciodata clatite.Amestecam totul foarte bine pret de cateva secunde,dupa care punem in farfurii si servim imediat. Putem plimba inca un fir de ulei de masline deasupra daca dorim, si presara inca putin oregano,care pentru mine nu e niciodata prea mult, la fel ca si ardeiul iute. Buon appetito !

Ingrediente Spaghetti cu ansoa

150 – 170 g spaghetti

4-6 fileuri ansoa

2 linguri ulei masline

2 catei usturoi

fulgi de ardei iute

oregano

Categorii