Spanac scazut cu sunca si ochiuri

Reteta culinara Spanac scazut cu sunca si ochiuri din categoria Mancaruri de legume. Specific Romania. Cum sa faci Spanac scazut cu sunca si ochiuri

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Spanac scazut cu sunca si ochiuri

 

 De spanac scazut nu ma satur niciodata . Mereu mi-a placut fie servit ca atare fie insotit de ochiuri sau friganele .

500 gr spanac verde -congelat 500 ml lapte 3.5% grasime 200 gr sunca porc 1 ardei kapia 3 catei usturoi 50 ml ulei floarea soarelui 50 ml unt 2 linguri faina alba 1/2 lingurita nucsoara macinata 4 oua de gaina sare  Se taie sunca cubulete marunte in unt amestecat cu ulei .   Daca prajiti doar in unt , acesta se arde rapid si se face maro . Tot acum adugati usturoi si  ardei rosu maruntit. Presarati pe deasupra faina alba si amestecati . Imediat turnati laptele cate putin si amestecati din nou . Se va forma un sos suficient de gros . Incorporati spanacul tocat si sarati . Condimentati cu nucsoara . Daca doriti ca mancarea de spanac sa fie mai lichida se mai pune putin lapte . Daca o doriti mai consistenta o lasati sa mai fiarba putin .  Spanacul scazut se serveste oua -ochiuri . Pofta buna !!!!

Ingrediente Spanac scazut cu sunca si ochiuri

500 gr spanac verde -congelat

500 ml lapte 3.5% grasime

200 gr sunca porc

1 ardei kapia

3 catei usturoi

50 ml ulei floarea soarelui

50 ml unt

2 linguri faina alba

1/2 lingurita nucsoara macinata

4 oua de gaina

sare

Categorii