Spanac sotat cu usturoi "a la jamie"

Timp de preparare 30 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Spanac sotat cu usturoi "a la jamie"

Eu am avut noroc sa gasesc spanac din acela cu frunze mici si crocante, chiar la inceput de ianuarie, deci first edition pe anul asta. L-am spalat bine, frunza cu frunza, si l-am aruncat (in stil Jamie - cu gesturi ample, in traducere libera "Je m'en fiche", nu are ce sa nu iasa) peste uleiul de masline care se incinta deja intr-o oala. L-am lasat la sotat cam 15 minute (frunzele nu trebuie sa se faca praf) dupa care am adaugat usturoiul tocat in bucatele (nu strosit). Lamaia am stors-o peste spanac in stilul deja consacrat, adica de la 2 km distanta de oala si am mai lasat pe foc 3 minute si am asezonat cu sare si piper. Daca voi nu vreti sa fie asa acru, puteti folosi doar o jumatate de lamaie. A mers perfect cu muschi de vita la gratar.

Ingrediente Spanac sotat cu usturoi "a la jamie"

1 kg spanac

30 gr ulei de masline

3 catei de usturoi

o lamaie

sare, piper

Categorii