Sparanghel cu sos olandez

Timp de preparare 50 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Sparanghel cu sos olandez

1. Se cojeste sparanghelul cu un cutit ascutit sau curatator de cartofi, incepand de la varf spre radacina. De la 1-2 cm sub varf se cojeste subtire, iar spre capat se taie o coaja mai groasa. Capetele mai lemnoase se indeparteaza. 2. Se toarna apa intr-un vas mare, se adauga un praf de sare, zahar si untul, iar apoi se da in clocot. Se leaga sparanghelul (vezi sfaturi utile) si se fierbe la foc mediu, pana se inmoaie. 3. Se topeste untul la foc mic, cu grija sa nu se arda. Se indeparteaza spuma, se lasa untul la racit pana devine caldut si se pune deoprate. 4. Se pun galbenusurile si apa intr-un vas rotund ce incape intr-o oala mai mare, insa fara sa ajunga la fundul acesteia. In oala se pune o cantitate de apa sufiecienta, astfel incat vasul mai mic sa fie exact deasupra apei. Se bat galbenusurile pana se obtine o crema spumoasa, se asaza vasul in oala cu apa si se bate in continuare. 5. Se adauga untul, initial picatura cu picatura, iar dupa ce masa de galbenus incepe sa se lege, se toarna usor. Se amesteca in permanenta pentru ca sosul sa nu se dezlege. 6. Se condimenteaza cu suc de lamaie, sare si piper. Se adauga smantana partial batuta si totul se amesteca in sos. Sparanghelul scurs se serveste cu sosul caldut si cartofi noi. Sfaturi utile: Pentru ca sparanghelul sa se fiarba uniform, trebuie alese fire cu grosime asemanatoare si se leaga cu sfoara. Firele de sparanghel se taie astfel incat sa aiba lungime asemanatoare. Manunchiurile de sparanghel vor fi foarte aspectuoase, daca sunt legate cu fasii de ceapa verde. Ceapa se fierbe timp de 1-2 minute, se taie in fasii si se foloseste la legarea manunchiurilor.

Ingrediente Sparanghel cu sos olandez

2 kg sparanghel alb

sare

1 praf de zahar

20g unt

Pentru sos:

125g unt

2 galbenusuri

2 linguri apa calduta

1 lingurita suc de lamaie

sare

piper

50 ml smantana

Categorii

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

Reteta culinara Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post din categoria Mancaruri de legum

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo - Reteta gustoasa si usoara - Cum se prepara aceasta Mancare

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

Reteta culinara Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo din categoria Mancaruri cu carne. Specific Ro

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca