Sparanghel pane
Reteta culinara Sparanghel pane din categoria Mancaruri de legume. Specific Franta. Cum sa faci Sparanghel pane
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Sparanghel pane
Cunoasteti aceasta leguma denumita "hrana regilor"? Sparanghelul a început să fie cultivat în anii 3000 î.Hr., în estul Mediteranei. În prezent creşte în soluri nisipoase, în Europa, Africa, Asia şi America de Nord şi de Sud. Va propun o reteta cu sparanghel francez din regiunea Landes renumita pentru nisipurile sale. Sparanghelul alb de Landes este cultivat in solul nisipos din apropierea mării si este un produs nobil IGP - Indicatie Geografica Protejata. Sparanghelul alb are particularitatea de a fi recoltat inainte de a vedea lumina soarelui. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/sparanghel-pane.html
Ingrediente Sparanghel pane
500 g sparanghel alb IGP de Landes
2 linguri mustar (folositi tipul preferat)
2 linguri otet alb (din orez penntru mine)
2 linguri otet balsamic
3 linguri ulei masline
1 ou
60 g de pesmet
50 g de unt
sare, piper proaspat macinat