Spată de miel confiată în cidru

Reteta culinara Spată de miel confiată în cidru din categoria Mancaruri cu carne. Specific Franta. Cum sa faci Spată de miel confiată în cidru

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Spată de miel confiată în cidru

 

Preparatele din carne de miel se găsesc, în fiecare an, pe mesele de Paște, aşa cum cere tradiţia. Iata o noua reteta , delicioasa si usor de facut. https://www.blogulluicatalina.com/2022/04/spata-de-miel-confiata-in-cidru.html Cidrul este o băutură slab alcoolică (în medie 3 - 8%), obținută prin fermentarea fructelor, mai ales a merelor sau perelor, dar și a gutuilor la o temperatură de 4 - 16° Celsius. În Marea Britanie, cidrul de pere este cunoscut sub numele de perry. În S.U.A. și unele părți ale Canadei, termenul cidru se referă de obicei la sucul nealcoolic de mere, pentru cidrul alcoolic fiind folosit termenul hard cider.Cidrul este o băutură tradițională în Bretania și Normandia (Franța), Irlanda, Asturia (Spania), Germania și Țara Bascilor. Prin dubla distilare a cidrului se obține o băutură numită Calvados, cu un conținut de alcool de până la 40%. (sursa: wikipedia)

1 spata de miel cu os- 1,7 kg 50 gr bulion concentrat de rosii 250 ml de cidru 1 ceapa rosie 2 catei de usturoi sare, piper 6 morcovi noi boia de ardei 3 linguri ulei cimbru uscat

Incalziti cuptorul la 160° C . Ungeti carnea cu ulei, puneti sare si piper si puneti-o intr-o cocota mare. Curatati si spalati legumele. Taiati ceapa lamele si tocati usturoiul.

Puneti boia de ardei peste carne, cimbrul uscat , ceapa si usturoiul.

Puneti morcovii si varsati cidrul. Acoperiti cocota cu capacul sau cu o foaie de aluminium si dati la cuptor.  

Dupa 1 ora si jumatate , intoarceti carnea, ungeti-o bine cu sosul lasat , puneti un pic de apa daca este nevoie (am pus 100 ml) si gatiti acoperit inca 1 ora si jumatate.  

Dupa 3 ore, intoarceti carnea si ungeti-o cu sosul lasat.

Gatiti fara sa acoperiti de data aceasta timp de 30-40 minute la 200°C, intorcand-o de 2 ori si arozand-o in mod regulat.

Scoateti carnea si morcovii. Mixati sau pasati sosul ramas, reduceti-l daca-l  vreti mai concentrat. Asezonati. 

Serviti cu ganitura dorita.

Ingrediente Spată de miel confiată în cidru

1 spata de miel cu os- 1,7 kg

50 gr bulion concentrat de rosii

250 ml de cidru

1 ceapa rosie

2 catei de usturoi

sare, piper

6 morcovi noi

boia de ardei

3 linguri ulei

cimbru uscat

Categorii