Spirale cu feta si spanac

Reteta culinara Spirale cu feta si spanac din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Romania. Cum sa faci Spirale cu feta si spanac

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Spirale cu feta si spanac

 

Tot timpul trebuie sa fac cate ceva pentru gustare, de obicei fac ceva dulce dar de data aceasta am ales sa fac ceva sarat care poate fi servit atat la serviciu cat si la micul dejun acasa (pana incepe scoala) alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt. Sunt minunate aceste gustari! Pentru melcisori am ales sa pun si cateva frunze de spanac chit ca nu sunt mare fana, dar au iesit tare bune. "Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE
Aluat: 700 g faina alba 2 lgt sare 20 g drojdie proaspata 1 lgt zahar 1 ou 2 lg ulei 50 g unt 250 g branza feta 2-3 lg smantana frunze de spanac 1 ou pt uns

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia.

In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor apoi se adauga si oul. Se bate bine.

Se porneste mixerul cu telul pentru framantare si se toarna treptat laptele. Se mareste viteza si se lasa 5 minute sa framante. Se adauga apoi pe rand untul taiat in cubulete mici. Se mai lasa inca 5-7 minute sa framante pana se obtine un aluat fin si compact. Se opreste mixerul si se acopera bolul cu folie alimentara. Se pune intr-un loc caldut si se lasa pana isi dubleaza aluatul volumul.

Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Se spala cateva frunze de spanac si se sterg de apa.

Din aluat se rupe o bucata care se intinde in forma dreptunghiulara, subtire. Se unge cu crema de branza apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit subtire se taie pe lungime ruloul, apoi se impletesc cele 2 capete obtinute. Se procedeaza la fel pentru inca 3-4 bucati. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa mai creasca.

Restul de aluat se intinde la fel, in forma dreptunghiulara, se unge cu restul de branza, se asaza frunzele de spanac si se ruleaza strans. Se taie in bucati late de cca 4 cm si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu oul bine batut si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30 de minute sau pana devin aurii deasupra.

Se pot servi atat calde cat sio reci alaturi de un iaurt, ideal.

Pofta buna!

Ingrediente Spirale cu feta si spanac

700 g faina alba

2 lgt sare

20 g drojdie proaspata

1 lgt zahar

1 ou

2 lg ulei

50 g unt

250 g branza feta

2-3 lg smantana

frunze de spanac

1 ou pt uns

Categorii

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

Reteta culinara Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă din categoria Ap

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

Reteta culinara Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment din categoria Aperit

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

Reteta culinara Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

Reteta culinara Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă din categoria Aperitive

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante

Reteta culinara Crochete de cașcaval - Irezistibil de gustoase și crocante din categoria Aperitive /

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa - Cum se prepara Cordon bleu cu dovl

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa - Cum se prepara Pizza altfel, pe blat

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

Reteta culinara Cordon bleu cu dovlecei la cuptor din categoria Aperitive / Garnituri. Specific Roma