Sprot (sau hamsii) prajit

Timp de preparare 40 minute

Dificultate Foarte usor

Sursa reteta PetitChef.ro

Instructiuni de preparare Sprot (sau hamsii) prajit

Se curatata bine pestisorii, se spala, se scurg de apa. Se dau cate unul prin malai amestecat cu sare. Daca avem timp, ii putem tine 5-10 minute la frigider pentru ca nu mai cade atat de mult la prajit. Se prajesc la foc iute aprox 5 minute pana se fac aurii. Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii uleiul in exces. In paralel punem intr-un tuci sau oala, doua cani de apa cu sare sa fiarba. Cand fierbe, incepem sa turnam malaiul si il amestecam energic cu telul, pana se ingroasa. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute. Alaturi merge de minune un mujdei de ustoroi.

Ingrediente Sprot (sau hamsii) prajit

300 g pestisori curatati si decapitati (pentru a-i curata mai usor de mate se taie cat inca sunt putin congelati)

malai

sare

ulei

apa - doua cani

Categorii