Sprot (sau hamsii) prajit
Instructiuni de preparare Sprot (sau hamsii) prajit
Se curatata bine pestisorii, se spala, se scurg de apa. Se dau cate unul prin malai amestecat cu sare. Daca avem timp, ii putem tine 5-10 minute la frigider pentru ca nu mai cade atat de mult la prajit.
Se prajesc la foc iute aprox 5 minute pana se fac aurii. Se scot pe un servet de hartie pentru a absorbii uleiul in exces.
In paralel punem intr-un tuci sau oala, doua cani de apa cu sare sa fiarba.
Cand fierbe, incepem sa turnam malaiul si il amestecam energic cu telul, pana se ingroasa. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic timp de 10 minute.
Alaturi merge de minune un mujdei de ustoroi.
Ingrediente Sprot (sau hamsii) prajit
300 g pestisori curatati si decapitati
malai
sare
ulei
apa - doua cani