Stek con salsa pimenta(muschi de vita sau porc cu sos de piper negru)

Timp de preparare 45 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stek con salsa pimenta(muschi de vita sau porc cu sos de piper negru)

Eu prajesc carnea cu margarina,cine nu are poate sa faca cu ulei dar sa incerce sa nu puna mult o sa strice gustul la sos.Deci cind margarina e topita si bine incinsa se pune carnea,inainte de asta se pune pe hirtie de bucatarie ca sa i se duca zeama din ea,apoi se pune sare si piper pe amindoua partile.Se prajeste cite 10 minute pe fiecare parte,asta depinde si cit de prajita o vrea fiecare,dar sa nu iasa vinata in mijloc,sigur nu e buna.Culoarea trebuie sa fie un roz placut atunci gustul e garantat.Cind e aproape gata si pe a doua parte se pun boabele de piper negru verzi si se pune coniacul si se da un scaparici,cine reuseste si nu ii este frica,e secretul unui gust eschisit. Se scoate carnea si se lasa bine acoperita,in aceeasi tigaie neluindo de pe foc se pune nata si restul de piper negru si sare dupa gust,se lasa sa fiarba pina sosul e legat dar sa nu se ingroase tare,sa se prelinga din lingura. Pofta buna!!

Ingrediente Stek con salsa pimenta(muschi de vita sau porc cu sos de piper negru)

Pentru 4persoane:

4 bucati de muschi

un pahar de coniac(e bine sa fie de cel bun pt flambat)

250 gr de nata(room sau smintina dar sa fie mai subtire)

boabe de piper negru verzi

si piper negru macinat,e de preferat sa fie de toate culorile nu doar negru atunci gustul e mai intens.

Categorii