Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Reteta culinara Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara din categoria Prajituri. Cum sa faci Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

 

Facusem demult o pasiune declarata pentru Stollen, imi plac combinatiile de fructe confiate cu aluatul dulce si aromat al cozonacului nemtesc, m-a vrajit din prima clipa. Incredibil de gustos este cu branza de vaci, prune uscate si stafide, presarata la final cu zahar pudra cu aroma de vanilie si scortisoara. De ceva vreme, Lidl ne ademeneste cu variate arome de Stollen si pentru ca nu sunt adepta dulciurilor industrializate, mi-am luat inima in dinti si am copt propriul meu Stollen, aromat asa cum imi place mie, condimentat putin cu scortisoara, partial din faina integrala si imi place nespus de mult ca nu trebuie dospita neaparat ci se poate coace si cu praf de copt, sau cel putin cozonacul meu nemtesc de asta a avut parte si nu s-a plans nimeni de el, din contra.

Ingrediente Stollen cu branza de vaci si parfum de scortisoara

Ingrediente:

- 500 grame branza de vaci;

- 100 grame faina integrala;

- 250 grame faina alba + pentru presarat;

- 1 plic praf de copt;

- 100 grame stafide;

- 100 grame prune uscate;

- 50 grame unt + 30 grame topit pentru uns;

- un praf de sare de mare;

- coaja rasa de la o portocala;

- 100 grame zahar brun;

- 1/2 lingurita scortisoara;

- 1/2 lingurita extract de vanilie + pentru presarat;

- 40 grame zahar pudra pentru presarat deasupra.

Categorii