Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros - Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros: Tapetează cu hârtie de copt

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

 

Ștrudelul de post cu ciuperci este gustos, crocant și ușor de făcut. O rețetă simplă și aromată, perfectă pentru un aperitiv sau o gustare savuroasă, în zilele de post. Pentru acest Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros, și nevoie de doar câteva ingrediente: foi plăcintă, ciuperci, ceapă și usturoi.  

Ingrediente Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros 4-5 foi de plăcintă 2-3 linguri ulei pt foi 3 linguri ulei floarea soarelui 500 g ciuperci 1 ceapă 2 -3 căței de usturoi 1 linguriță cimbru uscat sare și piper semințe de susan

Cum se prepara acest Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros:

Tapetează cu hârtie de copt tava de aragaz.

Curăță și toacă mărunt ceapa, apoi ciupercile în cubulețe. Toacă mărunt 2-3 căței de usturoi.

Încinge puțin ulei într-o tigaie și pune ceapa la rumenit. Las-o puțin să se înmoaie, apoi adaugă usturoiul tocat. 

Adaugă ciupercile tăiate în tigaie și condimentează totul cu sare, piper și cimbru. Lasă pe foc până scade apa lăsată de ciuperci. După ce s-au călit bine, oprește focul și lasă umplutura la răcit.

Unge cu ulei 5 foi de plăcintă și suprapune-le ca să formezi baza strudelului. Întinde umplutura de ciuperci pe toată suprafața foilor, apoi rulează strâns și sigilează capetele. Așază ștrudelul în tavă, unge-l cu puțin ulei și presară semințe de susan.

Coace ștrudelul în cuptorul preîncălzit, la 175 de grade C, timp de 35-40 minute sau până se rumenește frumos.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă ștrudelul cu ciuperci la temperat. Îl poți porționa după ce s-a răcit.

Servește-l alături de o salată de rucola sau după bunul plac.

Încearcă și rețeta de Trigoane cu ciuperci și cașcaval, un aperitiv super gustos sau rețeta de Samosa cu pui.

Îți recomandăm să încerci și rețeta de Trigoane cu branza, foarte gustoase și bune.

Poftă bună!

Ingrediente Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

Ingrediente Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

4-5 foi de plăcintă

2-3 linguri ulei pt foi

3 linguri ulei floarea soarelui

500 g ciuperci

1 ceapă

2 -3 căței de usturoi

1 linguriță cimbru uscat

sare și piper

semințe de susan

Categorii

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă - Cum se prepara aceasta Ciulama de ciuperc

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

Reteta culinara Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă din categoria

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri - Cum se prepa

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă - Cum se prepara acesti Dovlecei umpl

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitură plină de savoare și aromă - Cum se prepara acesti Ca

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros - Cum se prepara acest Dovl

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți

Dovlecei pane cu sos de usturoi - Grozav de gustoși și crocanți - Cum se prepara acesti Dovlecei pan

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi

Pulpa de miel confiata 3 ore cu unt de usturoi - Decongelati untul de usturoi sau pregatiti-l proasp