strudel fierbinte

Timp de preparare o ora si 30 minute

Dificultate Redusa

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare strudel fierbinte

1. incalzim cuptorul pina la 180grade 2.pregatim crema: punem intro cratita la foc mijlociu laptele si zaharul. In alt vas batem galbenusul, amidonul, 2linguri de lapte, esenta de vanilie. Turnam masa aceasta in cratita. Amestecam citeva secunde pina nu se va ingrosa. 3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare. 3.Intindem jumate juamate dintro bucata de foietaj in trei dreptunghiuri cu latimea de 10cm si lungimea de 30-32cm fiecare. Pe o suprafata bine unsa cu faina intindem a doua jumatate din bucata de faietaj si le taiem in trei dreptunghiuri cu latimea de 14cm si lungimea de 30-32cm. 7. Punem feliile de foietaj dea lungul .Taiem cu cutitul sau foarfeca de latul foietajului pana la mijloc, lasind intre taieturi cite 1cm. 8. Rupem feliile taiate si le punem pe mere.Ungem marginea foietajului cu albus si lipim bine stratul de sus cu cel de jos. 9. La fel facem si cu celelalte bucati de foietaj ramase, apoi le pune in tava tapetata cu hartie pentru copt, le ungem cu albus batut si le coacem aproximativ 35-40minute pana nu iau culoare aurie.

Ingrediente strudel fierbinte

3 bucati a cite 800gr foietaj

Pentru crema

1/4l lapte

25gr zahar

25gr amidon de porumb

1galbenus de ou

2linguri de lapte

2lingurite esenta de vaniliePentru umplutura

1chec de pandispan dreptunghjiular de 30cm lungime cumparat sau pregatit acasa (eu lam facut singura)

6mere

3linguri zahar

2linguri scortisoara

Pentru glazura

1albus batut

Pentru presarare deasupra

zahar pudra

Categorii