Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Reteta culinara Ștrudel vienez cu sos de vanilie din categoria Prajituri. Specific Germania. Cum sa faci Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Ștrudel vienez cu sos de vanilie
INGREDIENTE
Ingrediente Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Aluat:
250 g făină,
1 ou (aprox. 50g),
2 g sare,
20 ml ulei,
100 ml apă călduță,
făină.
Umplutură:
1100 g mere acrișoare,
zeama de la o lămâie,
150 g zahăr,
1 lingură scorțișoară,
150 g unt,
150 g pesmet.
1 gălbenuș ou,
1 lingură lapte,
50 g unt.
Sos de vanilie:
30 g făină (amidon alimentar),
500 ml lapte fiert,
2 gălbenușuri,
100 g zahăr,
un praf de sare,
1 linguriță esență vanilie.