Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Reteta culinara Ștrudel vienez cu sos de vanilie din categoria Prajituri. Specific Germania. Cum sa faci Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Ștrudel vienez cu sos de vanilie

 

INGREDIENTE
Aluat: 250 g făină, 1 ou (aprox. 50g), 2 g sare, 20 ml ulei, 100 ml apă călduță, făină. Umplutură: 1100 g mere acrișoare, zeama de la o lămâie, 150 g zahăr, 1 lingură scorțișoară, 150 g unt, 150 g pesmet. 1 gălbenuș ou, 1 lingură lapte, 50 g unt. Sos de vanilie: 30 g făină (amidon alimentar), 500 ml lapte fiert, 2 gălbenușuri, 100 g zahăr, un praf de sare, 1 linguriță esență vanilie.

Ingrediente Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Aluat:

250 g făină,

1 ou (aprox. 50g),

2 g sare,

20 ml ulei,

100 ml apă călduță,

făină.

Umplutură:

1100 g mere acrișoare,

zeama de la o lămâie,

150 g zahăr,

1 lingură scorțișoară,

150 g unt,

150 g pesmet.

1 gălbenuș ou,

1 lingură lapte,

50 g unt.

Sos de vanilie:

30 g făină (amidon alimentar),

500 ml lapte fiert,

2 gălbenușuri,

100 g zahăr,

un praf de sare,

1 linguriță esență vanilie.

Categorii