Stufat de ied

Timp de preparare o ora si 20 minute

Dificultate Medie

Sursa reteta Gustos.ro

Instructiuni de preparare Stufat de ied

Pentru stufat: pentru ca am folosit carne congelata, a fost necesar sa las carnea la dezghetat in frigider de seara pana dimineata. Se spala carnea, se curata de pielite, se taie in bucati mai marisoare si se usuca cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si mirodenii. Se dau bucatile de carne prin faina alba. Se conecteaza aparatul la sursa de curent, se apasa butonul Brown/Sote apoi Start/Stop. Se pune aproximativ 70 ml ulei si se lasa sa se incinga. Se adauga pe rand bucatile de carne si se rumenesc pe toate partile. Dupa ce am terminat toata carnea de rumenit, se adauga in vasul aparatului restul de ulei, vinul, mirodeniile si se lasa sa dea in clocot. Se apasa butonul Start/Stop. Se adauga carnea in vas, se pune capacul, se seteaza functia Meat/Stew si timpul de 40 minute. Avem grija ca valva de aburi sa fie inchisa, apoi se apasa butonul Start/Stop. Intre timp se spala si se curata ceapa si usturoiul verde. Se lasa sa se scurga si se taie in bucati de 3 cm. Patrunjelul si menta se toaca fin. Dupa expirarea timpului apasa butonul Start/Stop, elibereaza valva pentru aburi, desfa capacul cu grija folosind o manusa de bucatarie. Se adauga ceapa verde, usturoiul verde, patrunjelul si menta. Se amesteca cu o lingura de lemn, avand grija sa nu se sdrobeasca carnea. Se pune capacul, se seteaza aceeasi functie si timpul de 20 minute. Dupa expirarea timpului, se procedeaza la fel ca si mai devreme. Se transfera mancarea intr-un vas de servire. Se spala si se pregateste aparatul pentru garnitura… Pentru garnitura de orez: se curata vanata de coaja se toaca in cubulete, se pudreaza cu sare si se lasa 15 minute sau pana incepe sa lase apa. Se clateste cu apa, se usuca cu prosoape de bucatarie. Dovlecelul(eu am folosit un zucchini) se spala, se taie capetele, se pastreaza coaja, se taie in bucati la fel ca si vanata. La fel ca si mai devreme, se conecteaza aparatul la sursa de curent, se apasa butonul Brown/Sote, iar apoi butonul Start/Stop. Se pune uleiul si se lasa sa se incinga. Se adauga legumele si se lasa sa se prajeasca 5 minute. Dupa prajire se apasa butonul Start/Stop. Se adauga peste legume un castron de orez, 3 castroane de apa, sofranul infuzat in putina apa, sare si piper, patrunjelul tocat. Se amesteca usor cu o lingura de lemn, se pune capacul, se seteaza functia Rice/Risotto si timpul de 7 minute. Avem grija ca valva de aburi sa fie inchisa, apoi se apasa butonul Start/Stop. Cand programul s-a terminat, elibereaza suapa de aburi si ridica capacul cu grija cu o manusa de bucatarie. Asta e tot!! Avem un orez facut perfect si o carne frageda cu sos. Se serveste dupa preferinte, cu muraturi sau salata verde. Sa va fie de folos!!!

Ingrediente Stufat de ied

Pentru stufat:

1,5 kg carne de ied (pulpa cu os si coaste)

3 legaturi ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

1 legatura patrunjel proaspat

1 mana de frunze proaspete de menta

100 ml ulei de masline

100 ml vin alb demidulce

Sare si piper proaspat rasnit

1 lingurita amestec de mirodenii uscate (rozmarin

cimbru

oregano)

100 gr faina alba

Pentru garnitura de orez:

300 gr orez basmati

1 vanata

1 dovlecel

40 ml ulei de masline

Sare si piper proaspat rasnit

1 lingura patrunjel proaspat tocat fin

1 ciupitura sofran

Categorii